Tres consells per iniciar-se a les xarxes socials -i per tenir-los sempre presents-

Ten swimmers lining up to start a race at Green Lake while a crowd watches, Seattle, Washington

Gorst, Vern C.

De consells, n’hi ha molts, però si n’he de triar només tres i que singuin senzills, diria:

1) No hi pengis res que no t’agradaria veure publicat en un diari. Per molt que configuris la privacitat dels teus comptes, allò que pengis a les xarxes socials passa a ser públic -ja sigui per a uns quants amics o bé per a tothom-. Abans de fer clic a “Publicar”, pregunta’t: és excessivament íntim? Pot ofendre algú proper? Em puc penedir d’haver-ho penjat? Si respons “sí” o “potser sí” a qualsevol de les preguntes, atura’t abans que sigui massa tard.

2) Escriu correctament. Oi que no sortiries de casa sense haver-te rentat la cara? Doncs no pengis res sense primer assegurar-te que té “bon aspecte”. L’ortografia correcta, igual que evitar textos escrits en majúscules, és una norma d’etiqueta a la xarxa.

3) No tot encaixa a tot arreu. Fes servir cada xarxa social per a un propòsit diferent i clar (Facebook per a connectar amb la família i els amics, Twitter per a aprendre sobre els teus interessos, etc.). Al principi pot semblar difícil, però amb una mica de curiositat i de prudència aviat intuiràs quin “aire” es respira a cada xarxa social.

Aquests consells els vaig escriure originalment per a respondre una pregunta (text original en anglès) a Klout, una aplicació que atorga als seus usuaris una puntuació per determinar la seva influència social en línia, a partir de l’analítica dels seus perfils a les xarxes socials.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s