Quins són els mitjans digitals en català més subvencionats?

Veia avui en un tuit del periodista Sergi Picazo que el DOGC ha publicat les subvencions estucturals concedides pel Departament de Presidència en l’àmbit del foment dels mitjans de comunicació en català.

M’he animat a traduir el pdf en excel, i l’excel en gràfic, gràcies a la pràctica -tot i que limitada- aplicació web Infogr.am. El que teniu més avall n’és el resultat.

Tres consideracions prèvies:

  1. Els gràfics es refereixen només als mitjans digitals. Quedarien pendents la premsa, la ràdio i la televisió.
  2. El gràfic d’empreses més subvencionades es refereix també exclusivament a la part de mitjans digitals. Un exercici interessant -per a una altra estona o per a qui vulgui recollir el guant- seria sumar les subvencions rebudes per aquelles empreses que tenen mitjans de diversos tipus (digital i premsa, per exemple).
  3. Quan ajuntem “mitjans de comunicació” i “subvencions”, és fàcil caure en la demagògia. Alerta: hi ha molts tipus d’empreses subvencionades i els mitjans de comunicació no són, ni de llarg, els que encapçalen la llista. Valgui com a exemple només una dada: la llista de les empreses més subvencionades el 2012 a l’Estat espanyol l’encapçala una automobilística, Peugeot, que va rebre ni més ni menys que 66 milions d’euros.

Subvencions a mitjans de comunicació digitals

Veure-ho tot: Subvencions a mitjans de comunicació digitals

Deixa un comentari